Syrien har igen brug for Give-egnens hjælp

Det er 8. år i træk, at gruppen 'Give Gi'r - en hjertesag' foranstalter en privat tøjindsamling til de nødstedte i mennesker i flygtningelejrene i og omkring Syrien. Og hjælpen er bestemt ikke blevet mindre relevant efter den seneste udvikling i mellemøsten.

GIVE: For 8. år i træk står 'Give Gi'r - en hjertesag' klar til at tovholde en privat indsamling af tøj, sko og tæpper til de nødstedte i de flygtningelejre, der er opstået i forbindelse med den nu snart 10 år gamle krig i Syrien.

Som altid er det Tine Sternberg, der står i spidsen for indsamlingen, og hun har samlet et godt hold omkring sig bestående af Winnie Holdt Christensen, Linda Kristensen og Petra Raundahl.

- I år bliver det lørdag den 15. og søndag den 16. februar, vi samler ind, og det kommer til at foregå i FDFernes hytte 'Knuden' på Skovbakken i Give. Vi står klar begge dage i tidsrummet 10.00 til 13.00, og vi glæder os som altid til at tage imod en masse gode ting fra borgerne, siger Tine Sternberg.

Når man aflevere tøj, sko og tæpper skal det afleveres rent og i god stand i plastiksække. Gige Gi'r-pigerne har lavet aftale med Khalid Alsubeihi, formanden for VIOMIS i Danmark. Han og hans medarbejdere sørger for transporten af tøjet til flygtningelejrene.

I 2019 indsamlede Give Gi'r i alt 2,5 tons tøj ind til Syrien, og Tine Sternberg har en god mavefornemmelse med hensyn til, at man i år kan nå samme flotte resultat.

- Folk har allerede i et stykke tid ringet til mig for at få at vide, hvornår vi samler ind. Mange er begyndt at pakke i sække, og der er også nogle kvinder, der forlængst er gået i gang med at strikke på livet løs. I 2019 var det garndukke og huer i stor stil, der kom ud af strikkerierne, og mon ikke det er lidt i samme boldgade igen i år.

Give Gi'r har en fast aftale med loppemarkledet i Grønbjerg/Langelund. Her holder GLIF loppemarked lørdag den 15. februar, og eventuelle tøj/sko-rester fra loppemarkedet køres ind til 'Knuden' i Give.

Derudover har Give Tandlægehus ved Pia Chejdysz Jensen igen i år givet tilsagn om en donation på 1000 kroner til indsamlingen.